Muokkausta etänä

Talvi on jatkunut kylmänä ja lumisena jo vaikka kuinka kauan, ja maaliskuisena maanantaiaamuna rentouttavan hiihtoloman jälkimainingeissa keho huutaa jotain lämmittävää tekemistä ja lihakset kaipaavat aktivointia. Onneksi on Hämeen Naisvoimistelijoiden etäjumppapaketti, ja sieltä löytyy 50 minuutin muokkausharjoitus. Luulisi tulevan lämmin jopa viluisessa asunnossa!

Viritän kannettavan tietokoneeni olohuoneen lattialle ja asetan sen eteen jumppamaton. Raivaan tilaa maton ympäriltä ja aloitan videon. Ohjaaja-Nellin reipas ääni saa heti terävöitymään, ja pian ollaan jo lämmittelyn kanssa kunnolla vauhdissa.

Liikkuminen musiikin tahtiin vauhdikkaasti tuntuu todella kivalta. Osittain jopa tanssilliset alkulämmittelyt saavat hymyn huulille. Vauhdissa on tällaisella ensikertalaisella välillä hankaluuksia pysyä mukana, ja huomaan olevani tyytyväinen siihen, että teen tätä jumppaa omassa olohuoneessa kaikessa rauhassa eikä ympärilläni ole muita ja mahdollisesti kokeneempia jumppaajia. Heittäydyn liikkeisiin antaumuksella, vaikka lantio ei aina pyörisikään ihan yhtä letkeästi kuin ohjaajalla ja vaikka askeleet välillä menisivät eri tavalla.

Alkulämmittelyjen jälkeen ei todellakaan enää tarvitse palella! Siitä on sitten hyvä siirtyä lihaskuntoharjoituksiin. Varsinkin jalat (reidet) saavat kunnolla harjoitusta. Liikkeitä tehdään sekä pysty- että makuuasennossa, ja vauhtia riittää osassa liikkeitä. Innostava ohjaaminen saa minut puristamaan itsestäni enemmän voimia, vaikka ohjaaja onkin ruudun toisella puolella. Koko harjoituksen ajan pidetään myös juomataukoja, ja on hyvä, että ohjaaja niistä muistuttaa, kun itse keskittyy jumppaamaan.

Lopuksi venytellään, mikä tekeekin erittäin hyvää aktiivisen liikkumisen jälkeen. Onneksi tämäkin on huomioitu, ja ohjaaja myös muistuttaa venyttelyn tärkeydestä. Kaikki jumpassa kyytiä saaneet lihakset saavat myös venytyksensä, ja lopuksi on mahtava olo. Nyt tuli muokattua kehoa!

Seuraavana päivänä tehon huomaa siitä, että lihaksissa tuntuu. Varsinkin etureidet ovat kipeinä seuraavana aamuna. Ah!

 

Tekstin on kirjoittanut Paula / HNV markkinointi ja viestintä.
Paula kokeili ensimmäïstä kertaa muokkausta etäjumppana.