Markkinoinnin kehittämistä poikkeusaikana

Kun viime lokakuun lopun hämäränä maanantaiaamuna aloitin työharjoitteluni HNV:n viestinnässä ja markkinoinnissa, teekupin äärellä, en oikein tiennyt mitä odottaa. Olin istunut koulun penkillä kaksi kuukautta päivästä toiseen ja oppinut digimarkkinoinnista kaikkea mahdollista ja mahdotonta, nyt kai sitten pitäisi tehdä sitä ihan käytännössä. Tiesin vain, että osaamiselleni on tarvetta, ja että toiminta on sellaista, jota mielelläni itse haluan markkinoida ja lisätä sen näkyvyyttä.

Onnekseni sain kuitenkin erittäin kattavan ja selkeän perehdytyksen HNV:n markkinoinnin ja viestinnän käytäntöihin ja välineisiin. Lisäksi sain heti kunnon tekemistä ja vastuuta, sain vapaasti lähteä kokeilemaan ja kehittämään.

Ja nyt kun katson näin kesän korvalla taaksepäin syksyyn, talveen ja kevääseen, niin kyllä on tullut kokeiltua ja kehiteltyä jos jonkinlaista (digi)markkinointia. Olen suunnitellut ja painattanut esitteitä, kirjoittanut postauksia sosiaaliseen mediaan, muokkaillut nettisivuja, käsitellyt ja muokkaillut ja rakennellut ties kuinka monta kuvaa, koonnut etäjumppavideoita, pyöräyttänyt blogin pystyyn ja kirjoitellut sinne näköjään jo pari blogitekstiäkin. Mainoksiakin on tullut julkaistua, ja seurattua niiden menestystä.

Harjoittelusta tuli kuitenkin hyvin erilainen, kuin alun perin on ollut tarkoitus. Kukaan ei osannut lokakuun lopulla vielä aavistaa, että syyskausi joudutaan lopettamaan etukäteen – ja vielä vähemmän sitä, että kevätkausi ei pääse koskaan alkamaankaan, muuten kuin temppukoulujen osalta. Viestintää ja tiedottamista on ollut varmasti enemmän kuin normaalisti, ja varsinkin loppuvuodesta ja vuoden vaihteen kohdalla tuntui, että koko ajan saa olla kirjoittamassa huonoja uutisia jokaisessa kanavassa.

Onneksi temppukoulut ja iltapäiväkerho ovat saaneet koronasta huolimatta olla toiminnassa, ja niistä olemme saaneet iloa kevätkauteen, jota olemme myös jakaneet eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Nopealla aikataululla kasattu etäjumppapaketti oli myöskin kevätkauden oikea valopilkku. Siinäkin riitti viestittävää, mainostettavaa, kuvattavaa ja kuvien sekä tekstien käsittelyä. Tulipahan opeteltua samalla myös YouTuben käyttöä ja kokeiltua jumppaamista etänä, omassa olohuoneessa. Yllättävän hyvin sujui sekin, mutta kyllä sitä kaipaa jo muiden ihmisten sekaan jumppaamaan – onneksi kesäjumpat ovat jo lähteneet käyntiin ja kesän aikana päästään vielä moneen kertaan jumpilla treffaamaan.

Harjoittelun loppu häämöttää, ihan pian on ammattitutkinto valmiina. Olen erittäin tyytyväinen harjoittelupaikkaani – kokeilemisen ja tekemisen ansiosta olen varmasti kehittynyt kevään aikana ja kaikesta oppimastani on varmasti vielä hyötyä tulevaisuudessa. HNV näkyy nyt laajemmin ja monipuolisemmin myös sosiaalisen median kautta, ja toivon mukaan kehitys jatkuu edelleen. Tämä on mahtava porukka, ja kaikki johtokuntalaiset, ohjaajat ja jumppaajat, joiden kanssa olen päässyt tapaamaan ja tekemään yhteistyötä. ovat olleet mukavia ja fiksuja tyyppejä sekä lähteneet rohkeasti mukaan somen elävöittämiseen. Kiitos siitä ihan jokaiselle!

Kokonaan HNV ei taida minusta päästä eroon, sen verran on jumppakärpänen puraissut, että jumpilla minua tullaan näkemään vielä ja varmasti myös viestinnässä ja sosiaalisessa mediassa häärään jatkossakin, vaikkakin varmasti vähemmän kuin viimeisen reilun puolen vuoden aikana. Ja muutaman viikon vielä touhuan aktiivisesti koneeni ääressä, kehittäen niin paljon kuin kerkiän. Toivottavasti sosiaalisen median aktivoituminen on koettu positiivisena, ja toivon, että jokunen HNV:stä aiemmin tietämätön on myös kuullut meistä tämän kevään aikana. Silloin olen onnistunut siinä, mitä tulin tekemään.

 

Tekstin on kirjoittanut Paula / HNV:n viestintä ja markkinointi.
Paula on reilun puolen vuoden ajan kehittänyt HNV:n markkinointia osana omia digimarkkinoinnin opintojaan.

 

Anna palautetta: