Jälleennäkemisen riemua puistojumpilla

Koko kevät kului jumpatessa yksin etänä, joten riemullani ei ollut rajoja Hämeen Naisvoimistelijoiden puistojumppien alkaessa toukokuussa Kalevan maauimalan kupeessa. Hymy oli herkässä, kun näin lähes puolen vuoden tauon jälkeen tuttuja jumppaajia ja pääsimme vaihtamaan kuulumisia. Oli myös mukavaa nähdä kesän mittaan joukossa ihan uusia kasvoja. Kaikki olivat innoissaan, kun pääsimme vihdoinkin yhdessä reippailemaan.

Saimme monipuolisesti hien pintaan Mian tehokkaissa Puistotreeneissä, usutimme lihaksemme kunnolla hommiin Nellin sopivan rankassa Muokkauksessa, pyörähtelimme Reetan vauhdikkaalla Lavatanssijumpalla, eläydyimme etelän letkeisiin tunnelmiin Jennin rennoissa Kesäjameissa ja huolsimme kehoamme Pirjon mainion Pilateksen keinoin. Sää oli varsin suotuisa koko kesän, eikä yhtäkään jumppaa jouduttu perumaan sääolosuhteiden vuoksi. Parina kertana tihutti hiukan vettä, toisinaan tuuli navakasti, ja lukuisina päivinä kärvistelimme lähes 30 asteen paahteessa, mutta se ei menoa hidastanut eikä tunnelmaa latistanut.

Kesäkuussa pääsimme aloittamaan myös ihanan lempeät torstaijoogat Järvensivun puistossa. Laura ja Minna saivat vuoroviikoin miltei maagisesti kaiken arkisen touhotuksen seisahtumaan ja meidät keskittymään ainoastaan itseemme, kehomme ja mielemme hyvinvointiin. Kaltaiseni suorittaja saavutti  kaivatun mielenrauhan maatessaan kiireettömästi selällään ruohonkorsien kutitellessa paljaita jalkapohjia, katsellessaan pilvien lipumista sinitaivaalla ja kuunnellessaan loppurentoutuksen aikana kesäisiä ääniä silmät suljettuina. Taisinpa pariin otteeseen lähestulkoon nukahtaa nurmikon syleilyyn.

Jumpatessani ja joogatessani onnellisena kuntoilua rakastavien heimosisarteni ja -veljieni kanssa syntyi illuusio siitä, että kaikki oli pienen hetken ajan taas normaalisti eikä mikään elämää hankaloittava häijy virus väijyisi kulman takana. Nyt on aika jännittää sitä, pääseekö liikunnan ilosta virtaa saava porukkamme pian nauttimaan syyskauden sisäjumpista yhdessä. Nostetaan kaikki peukut ja varpaat pystyyn!

Tekstin on kirjoittanut HNV:n jäsenrinkivastaava Eija.

Anna palautetta:
https://hameennaisvoimistelijat.fi/yhteystiedot/palaute/