Aikuisten liikunnan ohjaajat

Tutustu aikuisten liikunnan ohjaajiimme!

Jenni Kahiluoto

Ohjaan HNV:llä Tanssitiistain tunnit, jotka sisältävät mm. Zumbaa® ja Rytmixiä®. Aloitin seurassa keväällä 2011. Koulutukseni ja työni liittyvät liikuntaan. Olen ohjannut vuodesta 1998 erilaisia ryhmäliikuntatunteja niin maalla kuin vedessäkin. Nykyisin työni keskittyvät pääasiassa tanssin opettamiseen sekä tanssiliikunnan ohjaamiseen (Zumba® ja Rytmix®).

Hurahdin tosissani tanssiin aikuisuuden kynnyksellä, kun löysin karibialaiset rytmit sekä kilpatanssin. Intohimoani vieraisiin kulttuureihin hyödynsin ohjaamalla tanssiliikuntaa, jonka perustana olivat etniset tanssit. Vuosien kehitysprosessin tuloksena syntyi Rytmix®, tanssiliikuntamerkkini.

Onnistunut jumppatunti antaa jumppaajille onnistumisen elämyksiä sekä haasteita, hikeä pintaan ja hyvän mielen. Jumppaajien punaiset posket ja aurinkoinen hymy ovat onnistuneen ohjauksen tunnusmerkit. Liikunta, erityisesti tanssi, merkitsevät minulle ystäviä, intohimoa sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Laura Lilja

Ohjaan HNV:llä maanantai-illan joogan, joka on perinteistä hathajoogaa. Hathajoogan lisäksi olen myös ilmajoogaopettaja.

Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti reilut 10 vuotta, ja jo ennen sitäkin harrastin joogaa epäsäännöllisesti, aina innostuksen mukaan. Aloitin säännöllisen joogaharjoituksen kuntoutuakseni vakavista selkävaivoista ja kun huomasin joogan vaikutuksen, innostus syveni. Päädyin kouluttautumaan joogaopettajaksi ja lopulta jätin aiemman päivätyöni kielten opettajana ja siirryin päätoimiseksi joogaopettajaksi.

Selkävaivahistoriani vuoksi ohjaan tekemään joogaharjoituksen niin, että se ei vahingoita kehoa, vaan tarkoituksena on toimintakyvyn parantaminen pitkällä tähtäimellä. Tunneillani tehdään silti voimakkaitakin asanoita, mutta aina turvallisesti, ja jokainen tekee itselleen sopivan version.

Ohjaajana toivon, että jokainen saa tunneillani sellaisen harjoituksen, mitä sillä hetkellä kaipaa. Voit tehdä asanoista perusversiot ja pitää omia taukoja, tai voit pysyä asanoissa täyden ajan, ja lähteä mukaan haastavampiin variaatioihin.

Inkeri Paimensalo

Tällä hetkellä ohjaan Hydrobic-allasjumpat, mutta olen ohjannut HNV:ssä myös mm. Balancea. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja.

Tulin Hämeen Naisvoimistelijoiden ohjaajaksi vuoden 2010 alussa, jolloin aloitin Hydrobic-allasjumpalla. Nyt ohjaan Validiassa ja Nokialla Hydrobicia.

Koen tuntini onnistuneen, kun tunnin lopussa jumppaajat poistuvat altaasta hymyillen ja hyvällä mielellä. Liikunta on minulle päivittäinen endorfiinin tuottaja.

Anna Salo

Ohjaan HNV:ssä keskiviikkoillan FasciaMethod -tunnin.

Olen liikuntaneuvoja ja opiskelen Liikunnanohjaaja (amk)-opintoja toista vuotta. Ohjauskokemusta minulla on lasten, perheiden sekä aikuisten harrasteliikunnan parista.

Liikunta on ollut aina osa elämääni, ja aikuisena sen merkitys on korostunut. Liikunnan tuoma hyvä olo on parasta. Onpa alla kova juoksulenkki tai lempeä liikkuvuusharjoitus, liikunta palkitsee aina.

Tavoitteeni on tukea kaikkia löytämään itselleen sopiva tapa liikkua omaa kehoaan kuunnellen sekä saamaan liikunnasta hyvää oloa. Kehon liikkuvuuden lempeä lisääminen on tärkeää hyvinvoinnille. Liikunta huoltaa kehoa ja mieltä.

Johanna Meronen

Ohjaan HNV:llä sunnuntain Body 60’ tuntia Atalpassa. Minulle ohjaamisessa on tärkeää aito kohtaaminen, musiikin ja liikkeen flow sekä liikunnan tuoma hyvä olo.

Olen ohjannut liikuntaryhmiä yli 20 vuoden ajan ja oma liikunnallinen taustani tulee joukkuevoimistelun ja kilpa-aerobicin puolelta. Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi ja olen käynyt lukuisia liikunta-alan koulutuksia sekä kursseja liikunnanohjaukseen ja valmennukseen liittyen.

Liikunnan ilo ja yhdessä jumppaaminen on ihan huippua, nähdään siis sunnuntaisin tunnillani Atalpassa!

Aava Elina Yli-Karhu

Ohjaan HNV:llä maanantaisin Muokkaus -tunnit.

Ohjaajana minulle on tärkeää luoda laadukas ja mutkaton tunti kaikentasoisille jumppareille, sellainen jossa jokainen innostuu ja onnistuu.

Tanssi on intohimoni ja sitä olen harrastanut tosissani aina. Olen ohjannut, ja ohjaan edelleen lasten tanssitunteja, kahta eri ikäryhmää.

Olen suorittanut erilaisia ammattilaistason kursseja liikunnan alalta, viimeisimpänä ryhmäliikunnanohjaajan peruskurssin.

Kymmenen vuotta sitten hurahdin kuntosaliin ja erityisesti vapaiden, raskaiden painojen nosteluun. Se rakkaus on ja pysyy, vaikka nykyään ammennankin voimaantumistani enemmän kehonpainoharjoittelusta.

Nähdään Muokkaus -tunnilla!

Milla Lehto

Ohjaan HNV:llä tiistai-iltaisin tehotreenituntia Sammon koululla.

Oppini liikunnan saralla olen hankkinut Varalan urheiluopistossa Pyynikillä. Liikunta on aina ollut minulle todella tärkeä keino kehittää ja ylläpitää kuntoa ja hyvinvointia.Voimavara, josta olla kiitollinen.

Personal Trainerina haluan jakaa liikunnan iloa kaikille. Itse tykkään, että hiki virtaa ja tehdään tehokkaasti. Kuitenkin aina omia rajoja kuunnellen ja kunnioittaen. Tunneilleni saa tulla jokainen, lähtötasoltaan sellaisena kuin on.

Parasta ryhmäliikunnassa on mielestäni tehokas, yhdessä tekemisen riemu ja meininki. Tunnin jälkeen olo on samalla hikinen ja sopivasti energinen. Sellainen että tekee mieli tulla taas uudestaan.

Itselläni on myös tanssitaustaa ja rakastan kuunnella hyvää musiikkia liikkuessani. Nähdään jumpalla!