Lasten liikunnan tuntikuvaukset

Hämeen Naisvoimistelijoissa jumppaamisen voi aloittaa Perhetemppuilussa (2–3-vuotiaille), joka on aikuisen ja lapsen mukava yhteinen harrastus. Perhetemppuilun ryhmiä löytyy myös 4–5-vuotiaille lapsille. Kaikissa lasten ryhmissä vanhempi voi halutessaan olla mukana ja kauden aikana voidaan järjestään lasten ja aikuisten yhteistunteja. Iän karttuessa lapsi voi siirtyä suoraan Temppukouluun (3–4-vuotiaille tai 5–6-vuotiaille), joissa harjoitellaan leikinomaisesti kehonhallintaa ja perusliikkeitä muiden lasten kanssa.

Tunneille puetaan liikuntaan sopivat, rennot vaatteet. Salissa liikutaan paljain jaloin liukastumisten vähentämiseksi. Näin myös jalkaterän lihakset vahvistuvat ja tasapaino kehittyy.

Temppukoulu 3–4-vuotiaat / 5–6-vuotiaat

Kehontuntemus ja perusliikkeet opitaan erilaisten leikkien ja temppuratojen avulla. Lasten liikuntaryhmissä harjaantuvat myös vuorovaikutustaidot, kun liikutaan yhdessä muiden lasten kanssa.  Ensimmäistä tuntia aikuiset ovat tervetulleita seuraamaan. Kauden viimeinen kerta on aina lasten ja vanhempien yhteinen liikuntatunti, jossa myös aikuiset pääsevät mukaan jumppaamaan. Tuntien suunnittelussa kuullaan lasten omia toiveita.

Perhetemppuilu 2–3-vuotiaat / 4–5-vuotiaat

Perhetemppuilutunnit ovat lapsen ja aikuisen yhteistä iloista yhdessäoloa ja liikunnan riemusta nauttimista. Liikunnallisia taitoja harjoitellaan temppuratojen ja välineiden avulla temppukoulun tapaan. Ohjattu perhetemppuilu voi sisältää esimerkiksi ohjeita kuperkeikan tekemiseen. Aikuinen-lapsi -kaksikko siis liikkuu ohjatusti ja soveltaen. Aikuinen voi tarvittaessa helpottaa hankalempia osia. Lapsi voi liikkua isän, äidin tai vaikkapa isovanhempansa kanssa.

LASTEN LIIKUNNAN AIKATAULUT NÄET TÄSTÄ

TEMPPUKOULUJEN KAUSISUUNNITELMAT TÄSTÄ

PERHELIIKUNNAN KAUSISUUNNITELMAT TÄSTÄ

Perheliikunta ja temppukoulu Tampereella
Perheliikunta ja temppukoulu Tampereella
Perheliikunta Tampereella