Lasten liikunnan tuntikuvaukset

Tunneille puetaan liikuntaan sopivat, rennot vaatteet. Salissa liikutaan paljain jaloin liukastumisten vähentämiseksi. Näin myös jalkaterän lihakset vahvistuvat ja tasapaino kehittyy.

Temppukoulu 3–4-vuotiaat / 5–6-vuotiaat

Kehontuntemus ja perusliikkeet opitaan erilaisten leikkien ja temppuratojen avulla. Lasten liikuntaryhmissä harjaantuvat myös vuorovaikutustaidot, kun liikutaan yhdessä muiden lasten kanssa.  Ensimmäistä tuntia aikuiset ovat tervetulleita seuraamaan. Kauden viimeinen kerta on aina lasten ja vanhempien yhteinen liikuntatunti, jossa myös aikuiset pääsevät mukaan jumppaamaan. Tuntien suunnittelussa kuullaan lasten omia toiveita.

Painikerho 6–8-vuotiaat

Painikerho on 6–8-vuotiaille suunnattua monipuolista liikuntaa. Tunneilla harjoitellaan nopeutta, ketteryyttä, tasapainoa, liikkuvuutta ja painin alkeita. Tunneilla on siis tarkoitus liikkua monipuolisesti ja tehdä erilaisia asioita, eikä se ole vain painimista. Tunneilla harjoitellaan myös monipuolisesti erilaisia taitoja kuten kärrynpyörää ja käsillä seisomista. Painin alkeita on kaveri huojuttaminen ja tasapainon horjuttaminen. Mattopainissa kaverin kääntäminen jaloista tai yläkropasta. Ja voidaan harjoitella yksinkertaisia liikkeitä, kamppeja ja matalia heittoja.
Tunneilla leikitään erilaisia hippoja ja muita leikkejä. Voidaan pelata jalkapalloa tai polttopalloa. Myös erilaisia leikkimielisiä kisoja ja kilpailuita voidaan pitää. Temppuratoja on myös luvassa.
Tunti loppuu aina rentoutukseen joka voi olla venyttelyä, kaverin kanssa vuorotellen toisen hieromista tai sitten ihan vain rauhallista musiikkia ja makoilua.

Perheakro 2-4-vuotiaat

Perheakro on 2-4-vuotiaille suunnattua monipuolista liikuntaa. Tunneilla harjoitellaan uusia taitoja kuten karhun kävelyä, erilaisia loikkia ja kuperkeikkaa. Tunneilla on myös erilaisia leikkejä, joita vanhempi ja lapsi voivat yhdessä leikkiä. Osalla tunneista on myös luvassa nallepainia. Lisäksi myös pallopelejä ja hippaleikkejä. Temppuratojakin on luvassa.

LASTEN LIIKUNNAN AIKATAULUT NÄET TÄSTÄ

TEMPPUKOULUJEN KAUSISUUNNITELMAT TÄSTÄ

Perheliikunta ja temppukoulu Tampereella
Perheliikunta ja temppukoulu Tampereella
Perheliikunta Tampereella