Lasten liikunnan tuntikuvaukset

Tunneille puetaan liikuntaan sopivat, rennot vaatteet. Salissa liikutaan paljain jaloin liukastumisten vähentämiseksi. Näin myös jalkaterän lihakset vahvistuvat ja tasapaino kehittyy.

Temppukoulu, 3 – 4-vuotiaat

Kehontuntemus ja perusliikkeet opitaan erilaisten leikkien ja temppuratojen avulla. Lasten liikuntaryhmissä harjaantuvat myös vuorovaikutustaidot, kun liikutaan yhdessä muiden lasten kanssa. Ensimmäistä tuntia aikuiset ovat tervetulleita seuraamaan. Kauden viimeinen kerta on aina lasten ja vanhempien yhteinen liikuntatunti, jossa myös aikuiset pääsevät mukaan jumppaamaan. Tuntien suunnittelussa kuullaan lasten omia toiveita.

Perheakro, 2 – 4-vuotiaat

Perheakro on 2 – 4-vuotiaille suunnattua monipuolista liikuntaa. Tunneilla lapsi pääsee liikkumaan yhdessä oman aikuisen (vanhempi tai muu tuttu aikuinen) kanssa ohjatusti. Perheakrossa harjoitellaan leikkien, erilaisten välineiden ja musiikin avulla motorisia perustaitoja (liikkumis-, tasapaino- ja käsittelytaitoja). Jokaisella tunnilla yhtenä osiona on pieni paritemppuhetki oman aikuisen kanssa.

Lastentanssi, 5 – 6-vuotiaat

Lastentanssi-tunneilla käydään läpi monille tanssilajeille ominaisia perusliikkeitä, opetellaan yhdistelemään liikkeitä sarjoiksi ja harjoitellaan eläytymistä tanssiin. Aiempaa kokemusta tanssista ei tarvita, vaan iloisella mielellä ja halulla kokeilla uusia asioita pääsee pitkälle. Tunneilla taitoja opetellaan myös leikkien ja lasten oman luovuuden kautta.

LASTEN LIIKUNNAN AIKATAULUT TÄSTÄ

TEMPPUKOULUN KAUSISUUNNITELMA TÄSTÄ

PERHEAKRON KAUSISUUNNITELMA TÄSTÄ

LASTENTANSSIN KAUSISUUNNITELMA: TÄSTÄ

Perheliikunta ja temppukoulu Tampereella
Perheliikunta ja temppukoulu Tampereella
Perheliikunta Tampereella