Aamu- ja iltapäivätoiminnan historia

Hämeen Naisvoimistelijat ry otti vastuulleen uuden toimintamuodon syksyllä 2011. Tuolloin Tampereen kaupunki etsi kumppaneita aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajiksi. HNV tahtoi tarttua haasteeseen. Niinpä HNV aloitti koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan Tampereen Irjalan kaupunginosassa. Elokuussa 2011 Irjalan makasiinilla ja sen pihapiirissä alkoi 31 eka- ja tokaluokkalaista nauttia ohjatusta toiminnasta.

Syksyllä 2013 ap-ip-toiminta laajeni. Tampereen kaupunki haki uutta palveluntuottajaa Olkahisten koululle. Useiden hakijoiden joukosta HNV valittiin toiminnan järjestäjäksi. HNV:n luotsaama aamu- ja iltapäivätoiminta tarjoaa turvallista ja lapsen kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa. Kaikki arjen toimet pohjaavat perusajatuksiin liikunnallisuudesta ja lapsilähtöisyydestä.

Keväällä 2015 toiminta Olkahisen toimipisteessä päättyi. HNV haluaa keskittyä yhteen laadukkaaseen toimipisteeseen täysillä syksystä 2015 alkaen.

Innovaatiopalkinto aamu- ja iltapäivätoiminnalle

Suomen Voimisteluliitto myönsi marraskuussa 2013 HNV ry:n aamu- ja iltapäivätoiminnan mallille 4000 euron suuruisen innovaatiopalkinnon. Palkinnon perusteluissa Voimisteluliitto kiitti seuran rohkeutta ryhtyä uuteen toimintamuotoon. Koululaisten aamu- ja iltapäivissä korostuvat lapsilähtöisyys ja liikunnalliseen elämäntapaan kasvattaminen. Perusteluissa mainittiin myös hyvä yhteistyö kaupungin ja koulujen kanssa.

Kuvassa ovat Kaisa Niemi ja Miia Oino Hämeen Naisvoimistelijoista sekä Päivi Toivonen ja Hanna Maavirta Tampereen jumppatiimistä. Suomen Voimisteluliitto myönsi molemmille seuroille Innovaatiopalkinnon toiminnastaan.

aamu-ja-iltapaivatoiminta