Uskollisuuden Kilta

Kiltatoimintaa HNV:ssä jo 66 vuoden ajan!

Suomen Naisten Liikuntakasvatusliiton (sittemmin Suomen Voimistelu- ja liikuntaseurat SVOLI:n ja nykyisen Suomen Voimisteluliiton) toimesta käynnistettiin liittoon Uskollisuuden Kilta –toiminta vuonna 1950.

Me kannamme ylpeänä Suomen toiseksi vanhimman killan numeroa 2. Kiltamme perustettiin tammikuussa 1951.  Seuraamme ennen Uskollisuuden Killan ehti perustaa vain Helsingin Naisvoimistelijat (myöskin HNV). Tällä hetkellä (syyskuu 2017) Uskollisuuden Kiltoja toimii 133 seurassa.

Me vaalimme – kiltatoiminnan periaatteiden mukaisesti – uskollisuutta pääseuraan. Sen teemme ryhmäämme sopivalla tavalla, sillä toiminnan raameja ei Liitto ole määritellyt. Kiltamme korkeasta iästä huolimatta me seuran pitkäaikaiset jäsenet liikumme, askartelemme ja tapaamme muiden Kiltojen kiltasisaria.

Mielellämme pyynnöstä auttamme pääseuraa sen toivomalla tavalla. Osa kiltalaisia on ollut pääseurassa jo 1980-luvulta saakka, joten historian ja muistoja meiltä löytyy. Sitä hiljaista tietoa annamme pääseuran käytettöön tarvittaessa, esim. kaivamme esiin vanhoja pöytäkirjoja ja kuvia kertomaan seuramme menneiden vuosikymmenien toiminnasta.

Uskollisuuttamme seuraamme kohtaan osoitame myös siten, että käymme oman seuran jumpilla mahdollisuuksien mukaan. Toivotamme kaikille Hämeen Naisvoimistelijoissa liikkuville aktiivista ja iloista vuotta 2017!

Leena Koivumäki
Kiltaäiti (=Killan puheenjohtaja)
anttileena.koivumaki (at) gmail.com

Valtakunnallista Kiltatoimintaa johtaa Suomen Voimisteluliiton Kiltatyöryhmä. Lue lisää Kiltatoiminnasta!

Lahjavinkki: Kilta askartelee sinulle nimikyltin vaikkapa kuistia tai ulko-ovea koristamaan. Pohjana on laineikas maalattu kattotiili, joka koristellaan lautasliinatekniikalla ja tekstaten haluamallasi tavalla. Tiilitilauksissa voi kääntyä Pirjo Nummelin-Stenmanin puoleen pirjo.ns@gmail.com

Tässä kuvassa on yksi monista tehdyistä kattotiilistä.

Tämä kuva on Uskollisuuden Killan Tiina-kuopuksen syntymäpäiväkekkereistä 2014, joissa oli satuteema. Itse sankaritar prinsessana edessä. Takana prinsessan hoviväkeä, vas. hyvä haltijatar, kuningas, kuningatar, prinssi, paha haltijatar ja hyvä haltijatar.