Aikuisten liikunnan tuntikuvaukset

HNV järjestää päivittäin – lauantaita lukuunottamatta – monipuolista jumppaa eri puolilla Tamperetta. Tule rohkeasti kokeilemaan ja löydä juuri sinulle parhaiten sopiva tunti!

Syyskaudelta tutut Yin&Yang-jooga, Puntti 75′ ja Venyttely 30′ jatkuvat myös kevätkaudella!

Tanssilliset tunnit

Tanssillisilla tunneilla liikutaan ja hikoillaan rennosti musiikin tahdissa. Jumpilta löytyy erilaisia tyylejä ja vaihtuvia ohjelmia. Asiantuntevat ohjaajat vetävät näitä tunteja, joilla ei tarvita jumppamattoa tai -välineitä. Kokeile vaikka kaikkia ja löydä oma suosikkisi laadukkaasta valikoimasta.

Lavis® – Hauskaa, helppoa ja hikistä liikuntaa, joka perustuu perinteisten lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. Musiikki on tanssilavoilta tuttua, kuten esimerkiksi humppaa, jenkkaa ja valssia. Lavista tanssitaan yksin, joten paria tunnilla ei tarvitse olla. Hämeen naisvoimistelijoilla Lavis-tunnit vetää koulutettu ohjaaja. Lisätietoa Laviksesta löydät täältä.

TanssiTiistai – TanssiTiistai jatkaa ohjelmistossa. Tunti pitää sisällään monipuolista tanssillista ohjelmaa. Kevätkauden tarkempi sisältö löytyy tämän linkin takaa.

Lihaskuntotunnit

Lihaskuntotunneilla lähennät, loitonnat ja litistät. Tunneista löytyy erilaisia vaihtoehtoja, kun haluat saada koko kropan lihakset töihin. Osassa tunneista käytetään välineitä, osassa puolestaan tehdään töitä kehon omaa painoa hyödyntäen. Tehokkuutta voikin hyvin säädellä itse.

Body– Tehokas treenitunti alkaa reippaalla askellusosuudella musiikin tahdissa. Tunnilla tehdään lihaskuntoliikkeitä erilaisilla välineillä (käsipainot ja kuminauhat) ja kehon omaa painoa käyttäen. Rasitusta voi säädellä vaihtelemalla toistojen määrää. Tunnin lopuksi venytellään.

Muokkaus – Lihaskuntopainotteinen tunti. Jumppa alkaa helpolla alkulämmittelyllä, jota seuraavat monipuoliset lihaskuntoliikkeet. Liikkeissä käytetään vastuksena lähinnä kehon omaa painoa. Jumppa loppuu palauttaviin venyttelyihin.

Puntti 75′ – Tunnilla käydään läpi tehokkaasti kehon lihakset ja parannetaan lihaskestävyyttä ja -voimaa. Lyhyt, yksinkertainen alkulämmittely, jonka jälkeen lihaskunto-osuus. Lopuksi huolletaan kehoa huolella ja rentoudutaan. Tunnilla hyödynnetään vaihdellen eri välineitä, mutta käytetään myös kehonpainoa.

Kehonhuoltotunnit

Kehonhuoltotunneilta löytyy jokaiselle jotain. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia jumppaelämyksiä eri-ikäisille ja eri elämäntilanteessa oleville liikkujille. Näistä tunneista löydät varmasti itsellesi sopivan tunnin, ja se löytyy ainoastaan kokeilemalla. Tule rohkeasti mukaan nauttimaan liikunnan ilosta!

Pilates – Pilates-harjoitteilla vahvistetaan keskivartalon syviä lihaksia keskittyen oikeaan hengitys- ja suoritustekniikkaan. Liikkeet voivat vaatia aluksi hieman harjoittelua tuntuakseen, mutta ovat vaivan arvoisia.

Yin&Yang-jooga – Tunti on yhdistelmä dynaamista Yang-joogaa sekä pysähtynyttä Yin-joogaa. Yang-osuuden aikana kehoa lämmitellään liikkeillä, jotka herättelevät lihaksia, niveliä ja tasapainoa. Yin-osuuden aikana pysähdytään pitkäkestoisiin venytyksiin tai jooga-asanoihin lattiatasolle. Tunnilla liikutaan hengityksen tahtiin ja kuunnellaan, mitä omalle keholle kuuluu. Tunti päättyy loppurentoutukseen. Yin&Yang-jooga tekee hyvää sekä keholle että mielelle ja voi tuoda rauhaa kiireen keskelle.
Tämä lempeä ja rauhallinen joogatunti sopii kaikille, myös aloittelijoille. Voit ottaa tunnille mukaan tyynyn ja viltin vielä mielyttävämmän joogakokemuksen aikaansaamiseksi.

Venyttely 30′ – Puolen tunnin ohjattu venyttely.

Vesijumppa

Vesijumppa on loistava vaihtoehto perinteisille salijumpille. Huomaathan, että HNV:n vesiliikuntaan ilmoittaudutaan erikseen.

Hydrobic – Tehokasta vesiliikuntaa, joka sopii kaikenikäisille ja -kokoisille. Tunnit ovat rakenteeltaan ja liikkeiltään aerobicin omaisia.