Aikuisten liikunnan ohjaajat

Tutustu aikuisten liikunnan ohjaajiimme!

Helena Collin

Olen pitkän linjan liikunta-alan ammattilainen ja tällä hetkellä pyöritän omaa Liikuntamedia-yritystäni (katso lisää täältä), joka tekee viestintää ja markkinointia liikunta-alalle.

Ohjaan syyskaudella Muokkausta sekä Kekkeitä. Joku saattaa muistaa minut myös aikaisemmin HNV:n toiminnasta – olen ollut joskus mm. seuran puheenjohtaja. Eli olen niin sanottu paluumuuttaja.

Minulle tärkeää on lisätä ihmisten liikettä, tehdään se yhdessä.

 

Reetta Grönfors

Liikunta on aina kuulunut elämääni ja ollut aina lähellä sydäntäni. Ohjausurani olen aloittanut 7 vuotta sitten valmentamalla lapsia. Rakkaus ryhmäliikuntaan heräsi 9 vuotta sitten, josta lähti innostus myös jumppapirkoksi.

Omat tuntini ovat lihaskunto- ja kehonhuoltotunteja ja ohjaan niitä kaiken ikäisille vauvoista vaareihin. HNV:llä ohjaan syksyllä perjantain Puntti-tuntia.

Minulle on tärkeää, että jokainen pystyisi liikkumaan omalla tasollaan ja saisi nautittua liikunnan ilosta. Nähdään Puntissa!

Anne Haanpää

Olen elämäntapaliikkuja, harrastan pyöräilyä, yleisurheilua, tanssia, avantouintia ja jääkiekkoa. Myös Lapin maisemat ja siellä liikkuminen ovat lähellä sydäntä.

Olen ohjannut erilaisia ryhmiä jo vuodesta 2005. Liikutan kaikenikäisiä liikkujia vetämissäni jumppa-, kinesis- ja kuntosaliryhmissä.

Nyt syyskaudella ohjaan HNV:n joukoissa suosittua Lavis-lavatanssijumppaa maanantaisin Sammon koululla.

 

Mia

Tällä hetkellä ohjaan HNV:ssä Bodya ja Venyttely30′-tunnin. Olen opettanut monenlaisia tunteja liikuntakeskuksissa, jumppaseuroissa sekä tanssikouluissa lähes 15 vuoden ajan. On kiva päästä yhdistämään työssä itselleni tärkeitä asioita: musiikkia, liikuntaa sekä taidetta. Aloitin ohjaamisen jo ala-asteikäisenä, jolloin ohjasin pienemmille tanssia ja voimistelua. Ohjaamisen lisäksi työskentelen tanssijana sekä erilaisissa tv-projekteissa.

Hämeen naisvoimistelijoissa aloitin ohjaamisen vuonna 2007, mutta ehdin ohjata vain vuoden, sillä asuin tuolloin osittain Helsingissä ja sitten päädyin sinne kokonaan. Muutettuani takaisin Tampereelle palasin mukavaan seuraan HNV:n riveihin. Hienoa nähdä että niin moni sama jumppaaja on edelleen pysynyt seurassa!

Koen onnistumisen riemua kun jumppaajat tulevat tunneilleni kerta toisensa jälkeen. On ihanaa nähdä hymyileviä ja motivoituneita jumppaajia! Kuulen mielelläni palautetta tunneista, sillä vuorovaikutus on tärkeä osa onnistunutta jumppaa. HNV:n tunneilla on hyvä yhteishenki ja mukava meininki. Kehoa sekä mieltä voi huoltaa kevyemmillä tai rankemmilla tunneilla, punteilla tai ilman, omaa kroppaansa kuunnellen. Tervetuloa!

Jenni Kahiluoto

Ohjaan HNV:llä Tanssitiistain tunnit, jotka sisältävät mm. Zumbaa ja Rytmixiä®. Aloitin seurassa keväällä 2011. Koulutukseni ja työni liittyvät liikuntaan. Olen ohjannut vuodesta 1998 erilaisia ryhmäliikuntatunteja niin maalla kuin vedessäkin. Nykyisin työni keskittyvät pääasiassa tanssin opettamiseen sekä tanssiliikunnan ohjaamiseen (Zumba® ja Rytmix®).

Hurahdin tosissani tanssiin aikuisuuden kynnyksellä, kun löysin karibialaiset rytmit sekä kilpatanssin. Intohimoani vieraisiin kulttuureihin hyödynsin ohjaamalla tanssiliikuntaa, jonka perustana olivat etniset tanssit. Vuosien kehitysprosessin tuloksena syntyi Rytmix®, tanssiliikuntamerkkini.

Onnistunut jumppatunti antaa jumppaajille onnistumisen elämyksiä sekä haasteita, hikeä pintaan ja hyvän mielen. Jumppaajien punaiset posket ja aurinkoinen hymy ovat onnistuneen ohjauksen tunnusmerkit. Liikunta, erityisesti tanssi, merkitsevät minulle ystäviä, intohimoa sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Inkeri Paimensalo

Tällä hetkellä ohjaan Hydrobic-allasjumpat, mutta olen ohjannut HNV:ssä myös mm. Balancea. Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja.

Tulin Hämeen Naisvoimistelijoiden ohjaajaksi vuoden 2010 alussa, jolloin aloitin Hydrobic-allasjumpalla. Nyt ohjaan Validiassa ja Nokialla Hydrobicia.

Koen tuntini onnistuneen, kun tunnin lopussa jumppaajat poistuvat altaasta hymyillen ja hyvällä mielellä. Liikunta on minulle päivittäinen endorfiinin tuottaja.

Tiina Tuovila

Olen aloittanut ohjaajan urani 12-vuotiaana, lasten balettiryhmien apuohjaajana. Ohjasin usean vuoden ajan eri liikunta- ja tanssilajeja päätoimisesti taaperoista äijäjumppalaisiin ja niska-selkäryhmistä zumbaan, niin urheiluseuroissa, kansalaisopistoissa kuin yksityisissä kuntokeskuksissakin.

Tällä hetkellä ohjaan sivutoimisesti pilatesta ja joogaa. Syyskaudella ohjaan HNV:n uutuustuntia Yin & Yang -jooga. Toiveenani on, että tunneilleni osallistujat saisivat lisää liikkuvuutta, flown kokemuksia sekä kehonhuollon lisäksi myös mielenhuoltoa.

Nähdään tunneilla!

Pirjo Uosukainen-Hakala

Ohjaan syyskaudella HNV:ssä keskiviikkoillan Pilates-tunnin Johanneksen koululla.

Olen harrastanut Pilatesta vuodesta 2007. Innostuin harrastuksestani niin, että lähdin suorittamaan Pilates-opettaja opintoja keväällä 2012. Yhdysvalloissa jatkoin opintojani suorittamalla paikallisen laitepilateskoulutuksen vuonna 2015.

Erityisesti kehon liikkuvuuden lisääminen ja lihaksiston elastisuuden parantaminen sidekudosverkon (faskia) kautta on sydäntä lähellä.